Boeuf Bourgignon

14 200 0 5
Aantal personen:
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 12 zilveruitjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 ml vleesbouillon
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 250 ml rode wijn
  • 600 gr rundvlees, in stukken
  • solo, bakken braden
  • arachideolie
  • 125 gr spekblokjes
  • 250 gr witte selder
  • 250 gr wortelen
  • 250 gr champignons
  • 1 el maïszetmeel
  • peper&zout (pezo)
  1. Maak de groenten schoon en snij de wortelen en selder in stukjes.
  2. Fruit de zilveruitjes en de knoflook in een weinig olie.
  3. Doe er de bouillon, wijn, tomatenpuree en laurier bij en breng aan de kook, laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Kruid het vlees met pezo en bak het in een pan rondom bruin in solo, doe het bij de saus.
  5. Bak in dezelfde pan de spekblokjes, doe dit bij het vlees.
  6. Schraap de bakresten los met 2 el water en giet ook dit bij het vlees.
  7. Stoof de selder en wortelen in een beetje solo, schenk er een beetje water bij en laat 10 minuten koken, doe ook dit bij het vlees en laat alles 3 uur sudderen.
  8. Borstel de champignons schoon, snij in stukjes en bak ze in wat solo, voeg ze op het einde bij het vlees.
  9. Verwijder de laurier en bind de saus eventueel met maïszetmeel, kruid naar eigen smaak met pezo..
  10. Dien op met pasta, frietjes of vers stokbrood.
Victor S.