Boeuf a la Bourguignonne

6 120 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg runds stoofvlees
  • 250 gr sjalotten
  • 250 gr champignons
  • 0,5 l rundsbouillon
  • 200 gr panchetta
  • 1 kruidentuiltje
  • bloem
  • 50 gr solo
  • 30 cl rode wijn
  • 2 eetlepels suiker
  1. Roer de vleesblokjes door de bloem en bak ze bruin in de Solo margarine. Doe dit al in de stoofpot.
  2. Versnipper de sjalotten en bak ze bruin, blus ze daarna met de rode wijn en laat goed doorkoken.
  3. Maak een bouillon met een halve liter water en een rundsbouillon blokje. Giet deze over het vlees en voeg ook de sjalotten toe. Doe er een kruidentuiltje bij en laat dit 2 uur pruttelen op een laag vuurtje. Kan ook in een Slow Cooker. Ik zet het een half uur op high en dan de rest van de tijd op low temperatuur.
  4. Ondertussen de champignons klaarmaken en apart houden.
  5. Karameliseer de zilveruitjes in de suiker en hou ook apart, evenals de pancetta die je in sliertjes snijd en even roerbakken in Solo margarine.
  6. Als het stoofvlees klaar is, doe je de champignons, de pancetta en de zilveruitjes erbij en laat nog wat doorwarmen.
map