boerentaart met kip

32 45 4 5
Aantal personen:
  • 60 gr soloboter
  • 1 middelgrote prei in dikke ringetjes
  • 50 gr bloem
  • 180 ml melk
  • 250 ml kippenbouillon
  • 500 gr gekookte kippenfilet fijngesneden
  • 1 kl 150 gr rode paprika fijngesneden
  • 80 gr broccoli fijngesneden
  • 300 gr mais uit blik
  • 1/4 kopje verse gehakte peterselie
  • 4 velletjes bladerdeeg taartvorm
  • 1 ei losgeklopt
  1. smelt de boter.roerbak hierin de prei in ongeveer 1 minuut zacht. oe debloem erbijen roerbak tot het mengsel gaat borrelen. neem de pan van het fornuis. roer langzaam de melk en de bouillon erbij. laat al roerend koken tothet mengsel bindt. neem e pan van het fornuis. roer de kip, broccoli,paprika, mais en peterselie erdoor.
  2. schep de vulling in een vuurvaste schaal. snijd van 2 velletjes bladerdeegreepjes van 3 centimeter breed en leg die rond de rand van de schaal.bestrijk de reepjes licht met ei. leg de rest van het bladerdeeg over de vulling en de rand zodat de schaal afgesloten is. snijd de rand bij en druk het deeg dan goed aan. bestrijk de bovenkant van het deegmet ei. bak de taart 10 min. op 200°C. temper de oventemperatuur dan tot 180°C en bak ze nog eens 20 min. tot hetdeeg bruin is.
sabine francke