Boerensoep

5 45 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 2 uien
  3. 2 preien
  4. 6 wortelen
  5. het binnenste van een witte kool
  6. 1 kleine knolselderij
  7. 8 radijsjes
  8. 4 aardappelen
  9. 2 liter bouillon
  10. Peper
  11. Zout
  12. Kruidentuiltje
  13. 1 theelepel suiker
  14. 25 gr gehakte peterselie
  15. Broodstengels of geroosterd brood
  16. Boter
  17. Nootmuskaat
  18. Bereiding:
  19. Reinig de uien, de prei en de wortelen en snijd ze in grove stukken
  20. Was de witte kool en snijd hem in stukken
  21. Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken
  22. Verwijder het loof van de radijsjes en was ze
  23. Schil, was en snijd de aardappelen eveneens in stukken
  24. Kook intussen de bouillon en voeg de gesneden groenten, de kruiden en de suiker bij de kokende bouillon
  25. Laat gaar koken en verwijder dan het kruidentuiltje
  26. Strooi juist voor het opdienen de gehakte peterselie in de soep
  27. De soep wordt gegeten met broodstengels of geroosterd brood, besmeerd met boter en bestrooid met een weinig nootmuskaat
Theoke_1