Boerenomelet

9 15 1 5
Aantal personen:
  • 100 gr rookspek in blokjes
  • 20 gr boter of vloeibaar bakproduct
  • restjes groente,prei,ui erwten,paprika,knolselderij,wortel,bloemkool
  • zout,tijm naar smaak
  • 6 eieren
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 6 el melk of een scheutje kookroom
  1. Eens geen zin om lang in de keuken te staan en toch lekker en gezond willen eten, dan is deze omelet ideaal.Bovendien kun je alle restjes erin verwerken naar smaak.Ideaal als hoofgerecht met een kopje soep vooraf en een toetje na.Of je eet deze omelet als een gezonde snelle lunch.
  2. Bak de spekblokjes het zachtjes uit in een anti aan bakpan.Snijd de groente in zeer kleine stukjes, doe het bij de spekjes samen met wat zout en tijm en laat het geheel nog 5 minuten smoren .Klop de eieren met de melk, geraspte kaas, peper en paprikapoeder en bak hiervan een dikke omelet .
  3. Leg de omelet op een bord en leg de groenten op de helft ervan en klap de omelet dicht Snij de omelet in twee├źn.
  4. Eventueel garneren met een paar plakjes tomaat en een toefje peterselie.Lekker met stokbrood
Love to Cook
Meer inspiratie

BelgischEiHoofdgerecht