Boerenomelet

18 40 3 5
Aantal personen:
  • 750 gram aardappelen vastkokende
  • 100 gram doorregen spek
  • 30 gram margarine
  • 4 uien
  • 6 eieren
  • 5 el melk
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • nootmuskaat
  • 200 gram bacon in blokjes
  • 2 el fijngeknipt bieslook
  1. 1: Was de aardappelen en kook ze in water met zout gaar.
  2. 2: Giet ze af en snijd ze na afkoeling in plakjes.
  3. 3: Snijd het spek in blokjes en bak ze uit en voeg margarine toe.
  4. 4: Pel de uien, snij ze fijn en bak ze mee tot ze glazig zijn.
  5. 5: Voeg de aardappelschijfjes toe en bak ze aan beide kanten bruin.
  6. 6: Kluts de eieren met melk, zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.
  7. 7: Voeg de baconblokjes en het bieslook toe.
  8. 8: Giet het mengsel over de bruingebakken aardappelen.
  9. 9: Laat het geheel op een laag vuur stollen.
Jiri