Boerenkip in het pannetje

0 75 0 5
Aantal personen:
  • 1 st braadkip
  • 75 gr boter
  • 100 gr magere spekblokjes
  • 1 st winterwortel
  • 2 theelepels tijm
  • 2 eetlepels mosterd
  • 100 ml witte wijn
  • 2 st aardappelen in blokjes
  • 1 st prei in stukjes
  • 3 eetkepels peterselie fijngehakt
  1. Wrijf de kip met mosterd, zout en peper.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin.
  3. Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij.
  4. Stoof de kip met het deksel schuin op de pan in ca. 1 uur gaar.
  5. Keer de kip regelmatig.
  6. Bak de spekjes in een koekenpan zachtjes uit, schep de aardappel en wortel erdoor en bak ze zachtjes bruin. Bak ook de prei en tijm 3 minuten zachtjes mee.
  7. Schep het spek-groente mengsel langs de kip en stoof het geheel nog ca. 15 minuten heel zachtjes mee.
  8. Schep op het laatst de peterselie erdoor.
Paneurke