Boerenjongens-advocaat taart hup zó uit de koelkast.

13 20 5 5
Aantal personen:
  • 200 gr café noir koekjes
  • 100 gr boter
  • 1 scheutje tia Maria of andere koffie likeur
  • 300 gr mascarpone
  • 7 el suiker
  • 9 el advocaat
  • 5 bl gelatine
  • 1/8 en 1/4 potje slagroom
  • 5 el boerenjongens vocht
  • 8 el boerenjongens uitgelekt
  • springvorm van 26 cm
  1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en giet daar de gesmolten boter bij.
  2. Schenk er dan de likeur bij .
  3. Verdeel dat over de bodem van de springvorm
  4. Strijk het geheel mooi glad met de bolle kant van een lepel.
  5. Zet deze bodem in de koelkast om hard te laten worden.
  6. Roer de mascarpone, met de suiker en de advocaat tot een luchtig geheel.
  7. Week de gelantine in koud water.
  8. Klop de slagroom stijf.
  9. Breng het VOCHT van de boerenjongens aan de kook en los daar de gelatine in op.
  10. Klop het door het mascarpone-mengsel en spatel de slagroom en de uitgelekte boerenjongens er voorzichtig door.
  11. Giet het in de vorm en zet het voor ca 3 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  12. Versier de taart naar eigen believen
  13. Deze taart kan een echte PAASTAART worden, als je in de versiering paaseitjes gebruikt.
Love to Cook