Boerenaardappelsalade

16 30 0 5
Aantal personen:
  • 750 gr aardappelen vastkokende
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/2 rode paprika
  • 1 tomaat zonder zaad
  • 2 bosuitjes
  • 4 augurken
  • 2 eieren
  • 2 el vers gehakte peterselie
  • 2 el citroensap
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • versgemalen peper en zout
  1. Een lekkere , eigenwijze salade.
  2. Wat dat boeren... ermee te maken heeft?.. Dat is voor mij ook een raadsel, enfin het gerecht moet een naam hebben zodoende dus.
  3. Boerensalade,
  4. Het wordt nog een heerlijk BBQ weekend dus zo'n salade is een best bijgerecht.Schil de aardappeltjes, snij ze in mooie blokjes en kook ze in water met wat zout zacht en gaar.( 10-15 min)
  5. Ondertussen staan de eitjes ook al te koken in een pannetje en heb je tijd om de bleekselderij schoon te maken en in boogjes te snijden.
  6. De bosuitjes in ringetjes en de augurken,tomaat en paprika in kleine stukjes.Als de aarappeltjes klaar zijn,spoel je die koud en zet ze maar even apart.
  7. De eitjes koud spoelen ,pellen( anders eet dat zo lastig) en naast de aardappeltjes apart zetten.
  8. Zo en nu gaan we wat mixen. Hola geen paniek dat apparaat komt er echt niet aan te pas hoor!!
  9. Kwak alle groenten met de fijn gesneden peterselie in je serveerschaal en meng er voorzichtig de inmiddels in stukjes gesneden eitjes aan toe.
  10. Werk dan die aardappelblokjes erdoor.
  11. Nu het geheel nog even smeuïg op smaak maken met de mayo,citroensap,mosterd en peper en zout en je salade is klaar.
  12. Maar bewaar je salade minstens een half uurtje in de koelkast om alle smaakjes te laten intrekken alvorens ervan te gaan smullen.
Love to Cook