Boeren-ovenkip met groene kruiden en verse groenten

72 80 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg kleine aardappels
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje verse gemengde Italiaanse tuinkruiden
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 1 hele kip
  • 600 g gemengde grof gesneden groenten
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Boen de aardappeltjes onder stromend water goed schoon. Halveer ze. Boen de citroen schoon en snijd hem in plakjes. Pel en pers het teentje knoflook. Hak de tuinkruiden grof en meng met 2 eetlepels Solo Vloeibaar, 1 theelepel peper en wat zout.
  3. Wrijf de binnenkant van de kip in met de helft van het kruidenmengsel, de helft van de knoflook en een paar plakjes citroen. Wrijf de buitenkant van de kip in met 1 eetlepel vloeibare margarine en de rest van de knoflook.
  4. Meng de aardappels met 1 eetlepel Solo Vloeibaar, 0.5 theelepel peper en wat zout.
  5. Leg de kip in het midden van een grote ovenschaal of braadblik met de aardappels eromheen.
  6. Laat de kip en de aardappels in het midden van de hete oven in ca. 60 minuten goudbruin worden.
  7. Meng ondertussen de groenten met de rest van het fijngehakte kruidenmengsel. Schep ze als de kip zo’n 45 minuten in de oven staat om de kip heen, leg een paar plakjes citroen op de groenten en laat alles in ca. 15 minuten verder gaar worden.
  8. Verdeel de kip in stukken en leg ze terug in de ovenschaal. Verdeel aan tafel over 4 borden.
Solo