Boboti een gerecht uit Zuid Afrika

25 45 3 5
Aantal personen:
  • 600 gr rundergehakt
  • 600 gr sperziebonen schoon en in stukjes gesneden
  • 1 dikke snee witbrood verkruimeld
  • 2 1/2 dl melk
  • 1 ui gesnepperd
  • 2 teen knoflook geperst
  • 1 el kerriepoeder, kaneel, garam masala, kurkurma
  • 30 ml azijn
  • 2 el abrikozen jam
  • 2 el mangochutney
  • 3 eieren
  • 50-100 gr rozijnen
  • 2 appels in stukjes gesneden
  • 50 gr amandelen fijn gehakt
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Bobotie is van oorsprong een Aziatisch gerecht, maar nu typisch Zuid-Afrikaans. Een ovenschotel met gehakt, eieren, kerrie, fruit en boontjes. Dankzij de combi hartig - zoet zeer geschikt voor kinderen.
  2. . Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen grappige Afrikaanse woordjes zoals wipmat (=trampoline), kleefbroek (=legging) of breekgoed (=servies). Smaaklike eten!
  3. Voorbereiding
  4. Fruit de kurkuma, garam masala en kerriepoeder kort in hete olie. Zet het vuur wat lager en voeg de ui toe. Fruit deze goudbruin en voeg dan de knoflook en het gehakt toe.
  5. Mix ondertussen in een kom het brood, azijn, chutney, jam, kaneel, appel, amandelen, rozijnen en de helft van de melk (125 ml).
  6. Als het gehakt gaar is, kunnen de sperziebonen, de appelstukjes en de mix worden toegevoegd aan het vlees.
  7. Bereiding
  8. Vul een ovenschaal met het mengsel en dek dit af met een mengsel van 3 eieren en de rest van de melk.
  9. Bak alles 35 tot 45 minuten op 175° C in de oven. De bobotie is klaar als het eimengsel goudbruin is geworden.
  10. Serveertips
  11. Serveer met gele rijst en een frisse salade. Zet eventueel nog wat mangochutney op tafel.
Love to Cook