bloemkoolstoemp met kerriekipfilets en banaan

0 45 0 5
Aantal personen:
  • 800 g borstfilet van braadkip
  • 2 bananen
  • 1 citroen
  • 2 dl extra lichte room (5 à 8 % V.G.)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 koffiel. kerriepoeder
  • peper en zout
  • 10 grote aardappelen
  • 1 kleine bloemkool (of ± 600 g bloemkoolroosjes
  • 1 ui
  • 100 g zure room
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 mespunt nootmuskaat
  1. Voorbereiding
  2. (ontdooitijd + 15 min.)
  3. - Dep de borstfilets droog met keukenpapier. Laat diepgevroren filets oppervlakkig ontdooien. Verdeel het kerriepoeder gelijkmatig over de filets en zet daarna in de koelkast.
  4. - Snipper de ui fijn.
  5. - Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.
  6. - Verdeel de verse bloemkool in kleine roosjes.
  7. - Pers de citroen en snij de bananen in kleine schijfjes. Besprenkel met het citroensap.
  8. Bereiding
  9. (20 min.)
  10. 1 Kook de aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water, samen met de ui, de (diepgevroren) bloemkool en het bouillonblokje. Giet af en laat eventjes rusten op het vuur. Voeg de zure room en de nootmuskaat toe, en pureer. Kruid met peper en zout.
  11. 2 Verwarm intussen de olijfolie in een pan en bak de kipfi lets 10 min. (3 à 5 min. langer voor diepgevroren kip). Draai af en toe om. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
  12. 3 Bak in dezelfde pan de schijfjes banaan 2 min. Voeg de lichte room toe en breng aan de kook. Laat zo’n 2 min. inkoken. Kruid met peper en zout.
  13. Afwerking
  14. Serveer de bloemkoolstoemp met de kip en de bananen.
NelekeP