Video afspelen

Bloemkoolsoep

8 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 bloemkool
  • 1 aardappel
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Solo Vloeibaar
  • 2 l water
  • Knorr Finesse Bouillon Groenten
  • 1 dl room
  • 4 el parmezaanschilfers
  • ¼ bosje platte peterselie
  1. Bewaar de roosjes van een vierde van de bloemkool voor decoratie en snijd de rest in stukken.
  2. Snijd de aardappel, prei, ui en knoflook fijn. Stoof ze samen met de bloemkool aan in Solo.
  3. Bevochtig met het water en voeg de Knorr Finesse Bouillon Groenten toe.
  4. Laat het geheel opkoken.
  5. Laat vervolgens 35 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  6. Mix het geheel glad en voeg er de room aan toe.
  7. Schep de soep in de borden en voeg er wat bloemkoolroosjes aan toe.
  8. Strooi er vervolgens de parmezaanschilfers over.
  9. Versier met de fijngehakte platte peterselie.
Koken Op De Markt