Bloemkoolsoep

2 60 2 5
Aantal personen:
  • 1 kg bloemkool
  • 0,500 kg aardappel
  • 0,300 kg ui
  • 0,300 kg preiwit
  • 0,300 kg bleekselder
  • 3,500 l blanke fond
  • 0,200 kg boter
  • 0,010 kg kervel
  • Peper
  • Zout
  1. Blanke fond bereiden.
  2. Kleine roosjes van de bloemkool wegsnijden en afzonderlijk houden voor het garnituur.
  3. De rest van de bloemkool samen met ui, preiwit en bleekselder in grove stukken snijden.
  4. Aardappelen in grove stukken snijden.
  5. Grove groenten (2/3) aanstoven in boter zonder te kleuren.
  6. Met ontvette blanke fond bevochtigen.
  7. Aardappelen toevoegen.
  8. Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
  9. Soep door een roerzeef zeven of mixen.
  10. De soep op smaak brengen met peper en zout.
  11. Door een puntzeef zeven.
  12. Weer aan de kook brengen en afschuimen.
  13. Met boter afwerken.
  14. Het garnituur toevoegen.
Breggie