Bloemkoolsoep met ossentong

7 40 0 5
Aantal personen:
  • 2 l blanke fond
  • 3 uien
  • 3 preiwit
  • 1 bloemkool
  • 75 g margarine
  • 100 g bloem
  • kerriepoeder
  • 2 dl room
  • peper en zout
  • Voor de garnituur:
  • 150 g ossentong
  • bloemkoolroosjes
  1. Een gevogeltefond of blanke fond bereiden. (eventueel bouillonblokjes).
  2. De ui en de prei grof snijden.
  3. Reinig de bloemkool en verdeel in roosjes. (enkele apart houden om te garneren).
  4. Stoof de ui en de prei in boter. Bestrooi met kerriepoeder en bloem, goed mengen en laten drogen en bevochtig met de bouillon.
  5. Breng aan de kook en voeg de bloemkool toe.
  6. Kruid met peper en zout en laat gedurende 25 minuten zachtjes koken.
  7. Bereid de garnituur:
  8. Kook de bloemkoolroosjes gaar en snij de ossentong in julienne.
  9. Mix de soep en doe ze door een roerzeef.
  10. Breng op smaak en werk af met room.
  11. Voeg de bloemkoolroosjes en de ossentong toe.
  12. Bestrooi de soep met kerriepoeder.
  13. Eet smakelijk.
Roland2303