Bloemkoolsalade met garnalen

5 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 kleine bloemkool
  • 300 g groene boontjes
  • 1 volledige krop sla
  • 400 g ongepelde reuzengarnalen
  • tijmblaadjes
  • 1 lente-ui
  • 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie
  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
  2. Blancheer de boontjes en spoel ze af met zeer koud water.
  3. Snijd de sla.
  4. Pocheer de reuzengarnalen enkele minuten en giet ze dan af. Leg ze in een slakom samen met de sla, boontjes en de bloemkool. Meng goed.
  5. Strooi er de (verse) tijmblaadjes en gehakte lente-ui over.
  6. Breng op smaak met de Bertolli Extra Vergine olijfolie en zouten dien onmiddellijk op.
  7. Serveer hier Italiaanse ciabatta of focacciabrood bij.
Solo