Bloemkoolroom met spekjes

56 35 2 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 150 g bloemkoolroosjes
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 4 kleine glaasjes
  1. Verwarm de Solo Vloeibaar en fruit de sjalot op lage stand goudbruin circa 4 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee.
  2. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.
  3. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
  4. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
  5. Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover.
  6. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.
geraldinem
Meer inspiratie

VleesVoorgerechtHerfst