Bloemkoolmousse met Sint-Jakobsvruchten, gefruite schorseneer en balsamico-reductie

680 45 Hoge moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 4 schorseneren
  • 1 mooie bloemkool
  • 50 g Solo
  • 2 cl olijfolie
  • enkele basilicumblaadjes
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot

voor de balsamicoreductie

  • 2 dl balsamicoazij
  • 2 el suiker
  1. Balsamicoreductie. Doe de balsamicoazijn en de suiker in een pannetje en laat dit inkoken tot een siroop.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat even uitstomen. Mix deze in een keukenrobot met de Solo en de olijfolie. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
  3. Was de schorseneren grondig en maak er lange dunne slierten van met behulp van een dunschiller.
  4. Fruit de schorseneren in een friteuse op 160° tot ze goudbruin en krokant zijn.
  5. Droog de sint-jakobsvruchten en bak ze mooi bruin in een anti-aanbakpan met olijfolie.
  6. Serveer de sint-jakobsvruchten met de bloemkoolmousse, de krokante schorseneren en de balsamicoreductie. Werk af met een basilicumblaadje.
Solo