Bloemkoolcrème met parmezaanschilfers en olijfolie

501 40 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 1 el Solo
  • 2 bloemige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 l melk
  • zout, peper
  • 1 el Solo
  • nootmuskaat, vers geraspt
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • nog nodig:1 bloemkool, gewassen, schoongemaakt en in roosjes
  • 2 lookteentjes, gepeld en grof gehakt
  • garnituur: enkele takjes platte peterselie
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de bakplaat met de Solo. Leg er in één laag de bloemkoolroosjes, de aardappelblokjes en de lookteentjes op. Laat dit 10 minuten braden. Schep daarna de bloemkool, de aardappelen en de look in een stoofpot en giet er de helft van de melk bij. Voeg peper en zout toe. Breng dit aan de kook en verminder het vuur tot de helft zodra het kookpunt wordt bereikt. Laat de bereiding nog 10 minuten doorkoken, totdat je zonder weerstand met een vork in de groenten kan prikken. Neem een mixer of een roerzeef en maak puree van de groenten. Voeg de Solo en de nootmuskaat toe. Giet er de rest van de melk bij. Breng op smaak met peper en zout. Zet het deksel op de pot en breng de bloemkoolcrème aan de kook. Draai het vuur terug tot de helft en laat de soep nog 5 minuten sudderen. Dien de bloemkoolcrème op in kommetjes of in soepborden. Versier met Parmezaanschilfers, een straaltje olijfolie en een takje platte peterselie.
Solo