Bloemkoolcouscous

64 20 4 5
Aantal personen:
  • 1/2 bloemkool
  • 1/4 komkommer, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes zonder zaadjes
  • handvol kerstomaten
  • 10 zwarte olijven, in stukjes
  • 100 gram feta, in blokjes
  • 2 stengels pijpajuin, in schijfjes
  • handje pompoenpitten
  • enkele stengels verse munt
  • enkele stengels verse basilicum
  • sap van 1/2 appelsien
  • sap van 1/2 citroen
  • Optioneel: pitjes van 1/2 granaatappel
  1. Snijd de bloemkool in grote stukken, was ze en doe ze in de blender. Pulseer totdat er fijne kruimels ontstaan. Doe in een grote mengkom. Voeg de komkommer, paprika, kerstomaten, olijven, feta, pijpajuin en pompoenpitten toe. Snijd de verse munt en basilicum fijn en voeg toe. Doe het sap van de appelsien en citroen erbij en meng. Kruid met peper en zout, meng opnieuw en serveer in kommetjes. Werk eventueel af met de granaatappel.
ascookedbyginger