bloemkoolbladen en stronk soep

1 30 3 5
Aantal personen:
  • buitenste bladen bloemkool
  • stronk bloemkool
  • 1 ui
  • 1 schijf knolselder( 2cm dik)
  • 2 liter water
  • 4 blokjes bouillon(groenten of kip)
  • draai van de pepermolen
  • 1 klontje boter(solo)
  1. ui zuiver schillen, in stukken snijden en aan stoven in boter
  2. knolselder, schil verwijderen en in stukken snijden, even mee stoven
  3. de stronk mag nagekeken op verhoute stukken, eventueel dun schillen en in stukken snijden. bloemkool bladen goed wassen en ook in stukken snijden.
  4. bij de gestoofde ui en selder voegen. overgieten met kokend water uit de waterkoker, terug aan de kook brengen.
  5. 20 minuten laten koken. bouillonblokjes toevoegen.
  6. Mixen en afkruiden met peper.
  7. je kan er kaas instrooien voor de liefhebbers.
  8. of enkele bloemkoolroosjes
kookaholic