Bloemkool met gehakt - kaassaus

17 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 bloemkool
  • 250 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • tijm
  • basilicum
  • 1 prei
  • 150 ml vleesbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 1 el mosterd
  • 75 gr geraspte belegen kaas
  • peper & zout
  1. Snij de bloemkool in roosjes, kook de bloemkool-roosjes beetgaar in water met wat zout. Bak in een hete koekenpan 250 gram gehakt rul. Voeg 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, tijm en basilicum toe. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg daarna 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak tot de prei zacht is. Voeg daarna 150 ml bouillon, 100 ml kookroom en 1 eetlepel mosterd toe. Breng kort aan de kook en laat dan 5 minuten pruttelen. Roer op het laatst 75 gram geraspte kaas door het gehakt en laat de kaas smelten. Serveer de bloemkool met de gehakt-kaassaus en aardappelschijfjes.
Sambaatje