Bloemkool met garnaaltjes

28 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 grote bloemkool
  • 200 gram grijze garnaaltjes
  • 2 dl room
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel gemalen parmezaan
  • boter
  • foelie of nootmuskaat
  • peper & zout
  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en heel goed uitlekken.
  2. breng in een pannetje de room aan de kook, roer het ei los met de kaas en meng dit
  3. van het vuur af
  4. met de kokende room, roer dit goed glad en breng op smaak met de foelie of nootmuskaat en de peper & zout ( pezo )
  5. Zet nog heel even op het vuur zonder te laten koken!!
  6. Vet een ovenschotel lichtjes met boter in, verdeel er de bloemkoolroosjes en de garnaaltjes in en lepel de saus erover.
  7. Zet dit onder de grill voor 3 tal minuutjes.
  8. Lekker met peterselieaardappelen.
  9. Tip: in kleine schaaltjes en met wat toast of stokbrood wordt dit een heerlijk voorgerechtje
Alpha