Bloemkool, kippegehakt en puree in de oven

20 45 5 5
Aantal personen:
  • bloemige aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 stengel selder, fijngesneden
  • 400 g kippegehakt
  • 1,5 tl tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 dl rundsbouillon
  • peper, zout en nootmuskaat
  • scheutje melk
  • geraspte kaas
  1. * Verwarm de oven voor op 180°C
  2. * Kook de aardappelen gaar in zout water.
  3. * Doe hetzelfde met de bloemkool.
  4. * Stoof de ui, wortel en selder glazig.
  5. * Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  6. * Voeg de tijm, het laurierblad en de bouillon toe en laat inkoken tot het vocht half verdwenen is.
  7. * kruid met peper.
  8. * Giet de aardappelen af en pureer met de melk.
  9. * Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  10. * Voeg een klontje boter toe.
  11. * Doe het gehakt in een grote ovenschaal.
  12. * Verdeel de bloemkool erover.
  13. * Schep de puree erbovenop.
  14. * Bestrooi met kaas en zet 20 min. in de oven.
  15. Als je de puree niet mee in de oven doet, hoef je geen selder te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de puree niet 'zompig' wordt.
  16. Kippegehakt gebruiken, is het lekkerste in combinatie met de tijm..
saralien