Bloemkool en broccoli in een jasje

737 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 kleine bloemkool
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 300 ml magere melk
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • tomaten en peterselie voor de presentatie
  • 100 g gehakte champignons
  • 1 eetlepel beschuitkruimels
  • 1 koffielepel(s) graantjesmosterd Amora
  • 225 g broccoli
  • 50 g geraspte kaas
  • peper
  • 25 g bloem
  1. Kook de bloemkool en de broccoli beetgaar.
  2. Giet af en hou warm.
  3. Laat de champignons in 1 eetlepel Solo garen gedurende 3 minuten en giet ze af.
  4. Meng de rest van de Solo met de bloem en voeg er de melk bij.
  5. Roer tot een gladde saus op een zacht vuur.
  6. Breng verder op smaak met de mosterd, de champignons, de helft van de kaas, wat peper en de helft van de peterselie. Verdeel over de groenten.
  7. Meng de rest van de peterselie met de beschuitkruimels en strooi er over.
  8. Schuif onder de hete grill tot een mooie gratin.
  9. Werk af met tomaat en peterselie.
Solo