Bloedworst met knolselderstoemp

13 30 3 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 4 bloedworsten
  3. 1 kleine knolselder
  4. 1 kg aardappelen
  5. 1 dl melk
  6. 50 gr boter
  7. bloem
  8. 2 eieren
  9. paneermeel
  10. 3 eetlepels gehakte peterselie
  11. 2 eetlepels gehakte bieslook
  12. Bereiding:
  13. Snij de knolselder in dikke plakken, schil deze en snij ze in blokjes. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukken. Doe de aardappelen met de knolselder in een pan met een beetje water en zout en kook dit in ongeveer 20 minuten gaar. Klop de eieren los. Snij de worsten in schijfjes van ongeveer 1 cm dik en wentel deze door wat bloem, dan door het ei en vervolgens door wat paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de bloedworststukjes knapperig bruin. Verwarm de melk in een pannetje. Giet de aardappelen en de knolselder af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peterselie en bieslook door. Schep de stampot in een schaal en leg er de stukken bloedworst overheen
Theoke_1