Blinis met zalm

28 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 3 eieren
  • 150 g bloem
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 kleine courgette
  • Solo Vloeibaar
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 100 g groene olijven
  1. Voor de yoghurtsaus: voeg de fijngehakte bieslook aan de yoghurt toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Plaats in de koelkast.
  2. Voor de blinis: meng in een kom de bloem, eieren en melk en klop tot een glad mengsel. Hak de look fijn en voeg dit samen met de fijngehakte peterselie aan het blini-mengsel toe.
  3. Snij de gerookte zalm in reepjes. Snij de courgette in dunne sliertjes. Laat goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan en bak de courgettesliertjes 2 minuten.
  4. Laat wat Solo Vloeibaar in een (blini)pan smelten en doe er een schepje van het blini-deeg in. Wanneer de ene kant mooi bruin is gebakken (circa 2 minuten), draai dan de blini om met een spatel en bak de andere kant ook bruin. Herhaal dit totdat het deeg op is.
  5. Dresseer de blinis met de zalmreepjes, courgettesliertjes en yoghurtsaus. Decoreer met een blaadje basilicum. Serveer de olijven erbij.
Solo