Blinis met avocadomousse en gerookte zalm

390 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 150 g bloem
  • 2 eieren
  • 20 cl melk
  • 25 cl volle room
  • 2 el Solo bakken en braden wikkel
  • 2 avocado’s
  • sap van 1 limoen
  • enkele blaadjes koriander
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • enkele blaadjes platte peterselie, dille of dragon
  1. Doe de bloem, eieren, melk, 5 cl room, gist en 5g zout in een grote mengkom en meng alles goed totdat je een homogeen beslag bekomt.
  2. Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en bak de blini's erin. Voeg eventueel nog wat extra Solo toe als de helft van de blini's gebakken is. Stapel de blini's op een bord.
  3. Snijd avocado’s doormidden, haal de pit eruit en schraap het vruchtvlees uit de schil met een lepel.
  4. Mix het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de limoen, peper en zout, en de korianderblaadjes.
  5. Klop de resterende 20cl room luchtig en meng dit met het avocadomengsel tot een mousse.
  6. Beleg nu de blini's met een stukje zalm en daarbovenop een schepje avocadomousse. Werk af met enkele verse kruiden.
Solo