blinde vinkjes in de dragon

41 45 5 5
Aantal personen:
  • 9-10 9-10 blinde vinkjes met varkensvlees omwikkeld
  • 1 1 doosje of tuiltje dragon
  • 500ml 1 soja room
  • 1 1 bouillon blokje vlees
  • 1 1 ajuin
  • 1 1 peper
  • 1 1 soeplepel Soja Solo bakken en braden
  • 1 1 water
  1. Bak je blinde vinkjes aan in de soja solo.
  2. Bruin deze langs alle zijden lekker bruin.
  3. Snij ondertussen de ajuin fijn.
  4. Nadat de vinkjes lekker zijn aangestoofd, de ajuintjes bijstoven met de vinkjes.
  5. Eens de ajuintjes zijn aangestoofd een beetje water toevoegen tot de vinkjes halfweg onder staan. Voeg nu het bouillonblokje toe. Laat stoven...tot vocht gehalveerd is. +- 20 minuutjes.
  6. De vinkjes zijn bijna klaar voeg nu naar believe dragon toe...vers is natuurlijk beter en geeft een lekkere smaak aan het gerecht.
  7. Voeg nu ook de room toe en laat indikken.
  8. Indien de saus te lopend is aandikken met een beetje maïzena...
  9. Smakelijk.
  10. Dit is overheerlijk met zowel rijst, frietjes of krokketjes !
Tina Turner