blinde vinken van aubergines met feta

2 23 0 5
Aantal personen:
  • 2 EL BALSAMICOAZIJN
  • 2 EL olijfolie
  • 2 aubergines in schijven gesneden in de lengte
  • 1 EL olijfolie
  • 8 zongedroogde tomaten met olie, in 2 gesneden
  • 100 GR feta gesneden ni staafjes van 1 CM breed
  • 8 Basilicumblaadjes
  • zout en peper
  • basilicumblaadjes (garnituur)
  1. warm een grill voor.
  2. Vinaigrette met balsamico : in een kom mengt u de balsamicoazijn, peper en zout. Giet er de olijfolie bij. Zet apart. Bestrijk de aubergineschijven met olijfolie met behulp van een penseel.
  3. Rooster ze 2 MIN aan elke kant;
  4. leg de geroosterde schijven op het werkblad. Breng op smaak met peper en zout, leg op elke schijf een fetastaafje, 2 helften zongedroogde tomaten en 2 basilicumblaadjes. Rol op. Prik de blinde vinken op 2 houten spiesjes. Rooster 2 minuten aan elke kant.
  5. Verdeel over de borden. Lepel er wat vinaigrette over. Garneer met basilicumblaadjes. Lekker als voorgerecht met yoghurt muntsausje. serveer als licht hoofdgerecht met een tomatensalade
NelekeP