Blinde vinken op Italiaanse wijze met risotto

5 60 0 5
Aantal personen:
  • 2 st Prei
  • 2 takjes Bleekselder
  • 2 st Wortel
  • 1 st ui
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • 6 st blinde vink
  • 1 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el tomatenpurree
  • rozemarijn
  • laurier
  • Thym
  • Italiaanse kruiden
  • RISOTTO
  • 300 gr risotto rijst
  • 1 st ui
  • 1 dopje saffraan
  • 1 l rundsbouillon
  • 60 gr gemalen pecorino
  • pezo
  • peterselie
  1. Verdeel de prei, selder en wortelen in stukken van 2 cm. Snipper de ui. Schroei het vlees dicht in hete olijfolie Stoof de bleekselder, wortel en ui aan. Voeg de look toe Stoof de prei aan in de pan van het vlees en voeg toe aan de groenten. Bestrooi met bloem. Overgiet met de wijn en 50 ml water. Voeg de tomatenpuree en kruiden toe Laat 30 minuten sudderen , regelmatig roeren en breng op smaak RISOTTO Fruit de gesnipperde ui in olijfolie , voeg de rijst toe en laat even aanstoven. Voeg saffraan en pezo toe. Bevochtig met een deel van de hete bouillon. Voeg pas bouillon toe als het vorige deel opgeslorpt is. Ga zo door tot de rijst gaar is . Roer er voor het opdienen de kaas door (eventueel boter of mascarpone ) Verdeel de groenten over de borden , plaats het vlees erop en lepel er de risotto naast.
Mieke 100