blinde vinken met wortelen

3 50 0 5
Aantal personen:
  • 4 to 8 blinde vinken
  • 500 gr wortelen
  • 2 uien
  • 1 dl witte wijn
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 1 soeplepel bloem
  • 25 gr boter
  • peper en zout
  1. Bak de blinde vinken goudbruin aan alle kanten.
  2. Wanneer ze aan alle kanten kleur hebben neemt u ze uit de kookpot.
  3. Laat in dezelfde pan de gesnipperde ui fruiten op een zacht vuurtje.
  4. was en schraap de wortelen en snij ze in rondjes.
  5. Wanneer de uien glazig zijn, bestrooit u ze met bloem, mengt u goed en giet u de witte wijn erbij.
  6. Leg de blinde vinken op deze bodem, voeg de wortelen toe en voldoende water zodat het vlees net onder staat en voeg tenslotte het verkruimelde bouillonblokje toe.
  7. Laat 15 min sudderen met het deksel op de pan.
  8. Draai de blinde vinken om en laat ze nog 15 min verder gaar worden, ditmaal zonder deksel.
  9. Breng op smaak en indien de saus te vloeibaar is kan u ze nog wat indikken met sausbinder.
  10. Geef er gekookte aardappelen bij.
potlootje