Blinde vinken met trappist, champignons en tomatensaus

23 45 1 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten :
  2. 4 blinde vinken
  3. 1 flesje trappist
  4. klontje boter
  5. 1 grote ajuin
  6. 2 teentjes knoflook
  7. peper en zout
  8. laurierblaadjes
  9. 2 eetlepels room
  10. 2 dl tomatensaus (uit blik)
  11. 250 gr champignons (vers!)
  12. Bereiding:
  13. Pel en hak de ajuin en de knoflook fijn. Fruit beide ingrediƫnten in de pan met een klontje boter, peper en zout. Laat hierna de blinde vinken enkele minuten aanbraden in dit mengsel en overgiet ze vervolgens met de trappist. Dek de pan af en laat alles, samen met de laurier, 40 minuten verder stoven op een zacht vuurtje. Maak ondertussen de champignons proper, snij ze in ringen en bak ze aan in de pan met wat boter, peper en zout. Haal na de gaartijd de blinde vinken uit de pan en voeg de tomatensaus en de room toe. Laat alles nog even inkoken. Serveer de gebakken vinken in een cirkel van gebakken champignons en tomatensaus. Dien op met gekookte aardappelen of pasta.
Theoke_1