Blinde vinken met bier

13 50 1 5
Aantal personen:
  • 4 blinde vinken
  • 25 cl Chimay, rood of blauw
  • solo, bakken & braden
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 el verse room
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel ui en knoflook, snipper fijn.
  2. Verhit 2 eetlepels solo in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig.
  3. Voeg de blinde vinken toe en bak deze rondom mooi bruin, voeg dan de knoflook toe, laat deze even meebakken.
  4. Overgiet het geheel met het bier, voeg tijm en laurier toe, deksel op de pan, laat gedurende 35 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.
  5. Haal de vinken uit de pan, laat even rusten onder aluminiumfolie.
  6. Verwijder tijm en laurier, voeg de tomatenpuree toe aan de saus, laat enkele minuten inkoken.
  7. Roer de verse room door de saus, kruid af met pezo en eventueel een snuifje suiker.
  8. Leg de blinde vinken op warme borden, napperen met de saus, dien op met fijne sperziebonen, of wortelen en gekookte aardappelen.
Victor S.