Blinde vinken met ajuinsaus

75 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 grote ajuin
  • 3 blinde vinken
  • 2 koffielepels mosterd
  • 2 takjes thijm
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 scheut azijn
  • peper, zout, muskaatnoot
  • 5 dl water
  • maizena
  • 25 gram solo
  1. De grote ajuin snipperen, intussen de solo boter laten bruinen.
  2. De gesnipperde ajuin aanbakken in de gebruinde boter.
  3. De blinde vinken toevoegen en aan alle kanten aanbakken, bijkruiden met zout, peper en muskaatnoot naar smaak.
  4. Het water toevoegen en ook de mosterd en overige kruiden + het scheutje azijn.
  5. Deksel op de pot en 15 minuten laten stoven.
  6. Om de 5 minuten zeker de vinken doorprikken en draaien in de saus.
  7. Wanneer de vinken gaar zijn ze verwijderen uit de saus alsook de laurierbladeren en takjes thijm.
  8. De saus indikken met maizena.Serveren met peterselie aardappelen of kroketjes.
endimi