Blinde vinken met Achels abdijbier

19 60 3 5
Aantal personen:
  • 8 blinde vinken
  • 50 gr solo bakken en braden
  • 1 ui
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • maiszetmeel
  • 33 cl Abdijbier, Achel blond
  • 10 cl water
  • peper&zout (pezo)
  1. Laat de blinde vinken in de hete solo een korst vormen en kruid ze met pezo.
  2. Voeg er de laurier, de tijm en de gesnipperde ui bij en laat deze glazig worden.
  3. Voeg het bier en het water toe
  4. Sluit de pan en laat dit ongeveer een half uurtje op een zacht vuurtje stoven.
  5. Schik het vlees op een schotel en houd het warm onder aluminiumfolie.
  6. Verwijder laurier en tijm.
  7. Maak de saus aan met het maiszetmeel en breng indien nodig verder op smaak met pezo.
  8. Leg het vlees op warme borden en nappeer met de saus.
  9. Lekker met aardappelen, prinsessenbonen of met appelmoes.
  10. P.S. Ook tomatenpuree en enkele lepels madera (i.p.v. bier) zijn ingrediƫnten die het gerecht een andere smaak geven.
  11. Provencaalse kruidenmix kunnen eveneens de andere kruiden vervangen.
Victor S.