Blinde vinken met abdijbier

14 45 4 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten :
  2. 4 blinde vinken
  3. 4 sneetjes kaas
  4. 1 flesje blond abdijbier
  5. 1 eetlepel boter
  6. 1 eetlepel zachte mosterd
  7. bindmiddel (donkere sauzen)
  8. 1 blaadje laurier en tijm
  9. peper en zout
  10. Bereiding:
  11. Bak de vinken rondom goudbruin in wat boter en kruid ze met peper en zout. Voeg tijm en laurier toe. Overgiet met de helft van het flesje bier en voeg de mosterd toe. Dek de pan af en laat gedurende 30 minuten zachtjes sudderen. Draai tussendoor de vinken om en voeg telkens wat bier toe. Neem, als alles gaar is, de vinken uit de pan en schik ze op een schotel. Leg op elk stukje vlees een sneetje kaas en zet de vinken onder de grill tot de kaas gesmolten is en een licht kleurtje krijgt. Bind de saus en giet ze vervolgens door een zeef. Kruid nog wat bij naar eigen smaak. Serveer de blinde vinken met worteltjes en erwtjes en gekookte aardappelen
Theoke_1