Blinde vinken in peperkoeksaus

5 45 5 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten :
  2. 4 blinde vinken
  3. 1 grote ajuin
  4. scheut azijn
  5. 2 kopjes water
  6. suiker
  7. 3 laurierbladen
  8. 2 kruidnagels
  9. 2 schijven peperkoek
  10. Bereiding:
  11. Bak de 4 blinde vinken aan alle kanten mooi bruin. Snij de ajuin in halve ringen en laat deze meestoven. Doe er een scheut azijn bij, 2 kopjes water, suiker naar smaak en 3 laurierbladen met elk 2 kruidnagels. Breng het geheel aan de kook. Brokkel vervolgens 2 schijven peperkoek met suiker erin en laat alles ongeveer 30 min. sudderen met een deksel erop. Roer af en toe om te voorkomen dat de peperkoek aanbakt. De saus wordt automatisch gebonden door de peperkoek.
Theoke_1