Blinde vinken in de oven

22 45 3 5
Aantal personen:
  • 4 st blinde vinken
  • 2 uien
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 rode paprika's
  • 1 rundsbouillonblokje
  • 500 ml water
  1. Kruid de blinde vinken (peper, zout en paprika) en bak deze aan in een pan met een beetje boter.
  2. Haal het vlees uit de pan en leg de blinde vinken in een ingevette ovenschotel.
  3. Snipper de uien en en snij de paprik's in blokjes.
  4. Bak de uien in de boter van het vlees.
  5. Voeg paprika's en tomatenblokjes toe.
  6. Kruid met het bouillonblokje en voeg peper, zout en paprika naar eigen smaak toe.
  7. Voeg ook het water toe.
  8. Laat 5 minuten sudderen.
  9. Giet de saus over het vlees in de ovenschotel. Het vlees moet grotendeels IN de saus staan zodat het vlees mals blijft.
  10. Verwarm de oven voor op 180°.
  11. Plaatsde schotel in de oven en bak gedurende 30' op 180°.
sjoeke66