Bleekselderijsoep

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 1 struik bleekselderij
  • 4 aardappeltjes ei grootte
  • 2 flinke sjalotten gesnipperd
  • 2 bouillonblokken kip of kruiden of groente
  • 1 liter heet water
  • peper en zout uit de molen naar smaak
  • enkele takjes blad peterselie
  • 1 bakje demi crème fraîche
  1. Maak de bleekselderij schoon, snij de stengels in reepjes, versnipper ook het groen, was en laat uitlekken.
  2. Schil en was de aardappelen en snij in blokjes. Voeg 1 el boter of olijfolie toe aan de pan en fruit de bleekselderij, sjalot en aardappelblokjes zachtjes aan.
  3. Voeg peper en zout uit de molen naar smaak toe en laat het geheel op een zacht pitje 10 min fruiten.
  4. Los de bouillonblokken op in het hete water en voeg toe aan de groente. Laat ca 30 min zachtjes koken, totdat de bleekselderij gaar is.
  5. Pureer de soep in de keukenmachine, blender of met de staafmixer.
  6. Warm de soep nog even goed door en verdeel ze dan over de kommen of borden en werk af met een dessert lepel crème fraîche en wat versnipperde peterselie.
Love to Cook