Blauwe bessen muffins met citroen

12 50 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 60 g Becel Bakken & Braden
  • 45 g suiker
  • 100 g tarwebloem
  • 1 tl 1 bakpoeder
  • 1 ei
  • 35 g hüttenkäse
  • 2 tl 2 citroenrasp
  • 1 el 1 citroensap
  • 75 g blauwe bessen
  • extra nodig muffinvorm met 12 kleine holletjes bekleed met kleine stukjes bakpapier of met kleine papieren muffinvormpjes
  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Smelt de Becel Bakken & Braden, roer de margarine met de suiker in een ruime kom door elkaar en klop met een mixer met gardes totdat de suiker in opgelost. Zeef het meel boven de kom en voeg het ei, de hüttenkäse, de citroenrasp en het sap toe en mix alles in enkele minuten tot een dik beslag. Spatel de blauwe bessen erdoor.
  3. Vul elk holletje van de muffinvorm voor ¾ deel met het beslag. Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven in 25-30 minuten lichtbruin en gaar. Serveer warm of afgekoeld.
Becel
Meer inspiratie

Patisserie