Blanquette de veau

10 180 0 5
Aantal personen:
  • 1.25 kg kalfsvlees in stukjes gesneden
  • 1 st ui met 4 kruidnagels ingestoken
  • 1 grote wortel in 3 stukken gesneden
  • 1 bouquet garnie
  • 12 sjalotjes of kleine zilveruitjes
  • 70 gr boter
  • 1 eetl citroensap
  • 200 gr klein,e champognons
  • 30 gr bloem
  • 2 st eidooiers
  • 125 ml room
  • 25 gr ongeveer peterselie fijngehakt
  1. Doe het vlees in een stoofpan.
  2. Voeg ui, wortel en bouquet garni toe en genoeg water om het mengsel 1 cm onder water zetten.
  3. Breng aan de kook en laat 1 1/2 uur stoven.
  4. Doe de sjalotjes of uitjes met water in een pan en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar.
  5. Laat ze uitlekken.
  6. Meng boter, citroensap en 1 eetlepel water in dezelfde pan.
  7. Roer de champignons erdoor en stoof ze 5 minuten;
  8. Schud de pan af en toe;
  9. Laat uitlekken, maar bewaar het kookvocht.
  10. Om de saus te maken haalt u het vlees uit de pan.
  11. Zeef het vocht en gooi de groenten weg.
  12. Bedek het vlees en houd het warm.
  13. Smelt de boter in een pan.
  14. Voeg de bloem toe en bak deze 1 minuut.
  15. Voeg 600 ml van het vleesvocht en al het champignonvocht toe.
  16. Roer totdat de saus kookt en indikt.
  17. Zeef hem na 5 minuten pruttelen.
  18. Doe de saus terug in de pan.
  19. Roer het mengsel van eierdooier en room erdoor (mag niet koken).
  20. Voeg de peterselie toe en breng het op smaak met zout en peper.
  21. Voeg de uien en champignons aan de saus toe en zet hem op een laag vuur.
  22. Leg het warme vlees op een schaal en schep de saus over het vlees.
  23. Serveer met rijst of kroketjes
  24. ps bouquet garni maak je van 3 takjes peterselie, takje laurier en thijm, beetje oregano
hildeke3105
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerechtLente