Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker

17 20 5 5
Aantal personen:
  • 1 ei geklutst
  • komijnzaad gemalen( Djintan Conimex)
  • 6 plakjes bladerdeeg van 10 bij 10 cm
  • 75 gr pecorino kaas geraspt
  • 12 plakjes serranoham
  1. Beleg een ovenrooster met bakpapier en stel de oven in op 225 gr
  2. Halveer elk plakje bladerdeeg zodat je 12 gelijke reepjes hebt.
  3. Leg op elke reep een plak serranoham.
  4. Snijd dan elke reep in de lengte in twee├źn. "Plak" deze 2 reepjes aan elkaar door ze goed aan te drukken.
  5. Pak een strip aan beide uiteinden voorzichtig vast en draai nu tegengesteld je handen om een 'schroef' te maken. Doe dit met alle strips en leg ze op het rooster met bakpapier .
  6. Bestrijk alle strips met een losgeklopt ei en bestrooi ze met de kaas en het komijnzaad.( Wees uiterst matig met de djintan anders wordt het gauw te overheersend)
  7. Schuif het ovenrooster met de stengels in de oven en bak ze in circa 10 minuten goud bruin.
  8. Serveer ze in een glas
  9. Tip De stengeltjes kun je van te voren al maken. Bedek het rooster met aluminiumfolie zodat het bladerdeeg niet kan uitdrogen. Vlak voordat je gasten komen bak je ze dan even af. Zowel koud als lauwwarm zijn ze vreselijk lekker.
  10. Ik heb deze stengeltjes al vaak gemaakt en ze vlogen weg . Leuk om te maken trouwens.
Love to Cook