Bladerdeegjes met geitenkaas en tomaat

17 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr bladerdeeg
  • 250 gr geitenkaas, Chavroux Tendre Bûche, Sainte-Maure-de-Touraine..
  • 2 tomaten
  • 8 takjes basilicum (kleine blaadjes)
  • 8 zongedroogde tomaten op olie
  • olijfolie
  • peper&zout (pezo) van de molen
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 32 x 16 cm en snij er met een scherp mes 8 vierkantjes uit van 8 bij 8.
  3. Leg de deeglapjes op een bakplaat met bakpapier.
  4. Snijd de kaas en de tomaten in 8 dikke plakken, verwijder de pitjes uit de tomaten, kruid met zout, laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Bestrijk elk deeglapje met een beetje olijfolie, leg er een plakje tomaat op, enkele blaadjes basilicum en een plak kaas.
  6. Bak de bladerdeegjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is.
  7. Werk af met een flinke draai van de pepermolen en stukjes zongedroogde tomaat.
  8. Dresseer op borden met een frisse groene salade, versier met enkele streepjes balsamicosiroop.
Victor S.