Bladerdeeghapjes met vleesvulling

20 40 2 5
Aantal personen:
  • 1 pakje diepvries bladerdeeg
  • 250 gr rundergehakt
  • 50 gr cervelaatworst, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl majoraan
  • 1 el paprikapoeder
  • tabasco
  • 1 el tomatenpuree
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 225°.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  3. Splits het ei.
  4. Meng het gehakt met de fijngesneden cervelaatworst, de gehakte ui, de eidooier, de uitgeperste knoflook, de tomatenpuree, wat tabasco en zout.
  5. Leg de bladerdeegplakjes op een met bloem bestoven werkblad op elkaar en rol ze tot een grote vierkante deegplak uit. Rader met een deegrader plakjes van 10 x 10 cm.
  6. Smeer de deegranden met eiwit in en leg op ieder deegplakje een eetlepel vulling.
  7. Vouw het deeg dicht en druk de randen aan.
  8. Zet de pakketjes vervolgens in de voorverwarmde oven en bak ze af in 15 à 20 minuten.
Victor S.