Bladerdeeggebakje met reefilet, groene asperges en griesmeel

59 60 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 200 g julienne groenten
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 0.25 dl extra vergine olijfolie
  • 100 g rozijntjes
  • 0.5 el geraspte citroenschil
  • 4 dl wildfond
  • 100 g griesmeel
  • 2 lapjes bladerdeeg (6 bij 6 cm)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 400 g reefilet
  • 50 g Solo
  • 20 groene asperges, geschild en knapperig gekookt
  • 4 mini-witlofjes (chiconettes), gekookt en gebakken in Solo vloeibaar
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl room
  • 200 g fijngemalen knolselderij
  • sap van 1 citroen
  • 1 koffielepel verbrijzelde komijnzaadje
  • peper en zout
  • tuinkruiden als garnituur
  1. Bak de fijngesneden groenten en het lookteentje glazig in de Solo. Voeg er de rozijntjes en de citroenrasp bij.
  2. Meng de olie door het griesmeel (couscous) en voeg het bij de groenten. Giet de kokende wildfond erbij en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en laat rusten zodat het griesmeel zwelt en gaart.
  3. Snij de bladerdeeglapjes in driehoekjes, borstel ze in met ei en strooi er het maanzaad op. Bak ze gedurende 15 minuten in een oven van 190 ┬░C.
  4. Laat ze goed drogen en snij ze in twee.
  5. Maak de saus door in de keukenrobot alle ingredi├źnten ervoor te mengen en kruid met peper en zout.
  6. Bak het vlees mooi roze in de Solo en kruid met peper en zout. Laat gedurende een vijftal minuten rusten.
  7. Leg het onderste gedeelte van de bladerdeeggebakjes op warme borden en vul ze met een lepel griesmeel.
  8. Beleg het met lapjes vlees en leg er de warme groene asperges, gebakken mini-witlof en saus bij.
  9. Leg het bladerdeegdekseltje erop en versier met takjes groen.
Solo
Meer inspiratie

WildHoofdgerecht