Bladerdeeggebakje met aardbeien en sabayon van rood fruit

118 45 1 5
Aantal personen:
  • 8 stukjes bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 500 gr aardbeien
  • bloemsuiker
  • 1 dl slagroom
  • 2.50 dl melk
  • 1 dl room
  • 1/4 vanillestok
  • 60 gr suiker
  • 3 eigelen(vanille-ijs)
  • 3 eigelen(sabayon)
  • 6 dopjes witte wijn
  • 3 dopjes fijne suiker
  • 1 geutje coulis van rode vruchten
  1. De bladerdeeg doreren met eigeel en schikken op een bakplaat, afbakken in de oven op 180°c.
  2. De aardbeien opkuisen en in vier snijden.
  3. De room zoeten en opkloppen, koud bewaren.
  4. Vanille ijs : de melk met de room en de vanille aan de kook brengen.
  5. De suiker met de eigelen opkloppen, het melkroommengsel hierop gieten en binden tot 70°c. Laten afkoelen en afdraaien.
  6. Sabayon :
  7. De eigelen vermengen met de suiker en de witte wijn. Van het vuur loskloppen tot een gebonden schuimige massa. Van het vuur de coulis doorroeren.
  8. Afwerking :
  9. Het bladerdeeggebakje horizontaal doorsnijden, de bodem op de borden schikken, hierop de room met de aardbeien en het ijs, het dekseltje opzetten en versieren met bloemsuiker en munt.
  10. Rondom de sabayon serveren.
rositavliegen