bladerdeegbakje met zeevruchten 22

54 60 3 5
Aantal personen:
  • 100 cc room
  • 500 cc fumet
  • 6 bladerdeegbakjes
  • 1 kg mosselen
  • 100 gr garnaal
  • 24 scampi's
  • 100 gr zalmfilet
  • 100 gr kabeljauwfilet
  1. Mosselen voor 3/4de garen en uit de schelp halen
  2. Scampi's pellen en 2 minuten afkoken
  3. Kabeljauw en zalm in eetbare stukken snijden en op een ingeboterde ovenplaat schikken,kruiden en in 5 minuten garen in een oven van 200°C
  4. De fumet en room 20 minuten laten trekken en afwerken met een scheutje cognac en een paar saffraandraadjes
  5. Binden en afsmaken
  6. De zeevruchten bij de saus doen
  7. De bladerdeegbakjes in de oven garen en oversausen met de zeevruchten
  8. Eventueel afwerken met wat peterselie
nilske