Bladerdeeg met peer & advocaat

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 3 Peren
  • 400 ml Suiker
  • 1/2 Citroen
  • Vanille essence
  • Bladerdeeg
  • Eidooier
  • 100 ml Room
  • 1/2 el Poedersuiker
  • 2 el Advocaat
  • Amandelschilfers
  1. Water met suiker, essence en citroensap aan de kook brengen.
  2. Schil de peren en pocheer ze in de siroop.
  3. Verdeel de peren in twee, haal het klokhuis eruit en snijd elke helft in een waaier.
  4. Snijd de plakjes bladerdeeg in peervorm , doreer en bak 10 à 15 min op 200°. Snijd het deksel eraf
  5. Meng de lobbig geklopte room met de poedersuiker en de advocaat tot een sausje
  6. Rooster de amandelschilfers
  7. Plaats de bodem van het deeg op de borden , schik er een perenwaaier op , overgiet met de saus en zet het deksel erop. Bestrooi met amandeschilfers en poedersuiker.
  8. Serveer met een bolletje ijs.
Mieke 100