Bladerdeeg met gehakt

14 20 3 5
Aantal personen:
  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 200 gr gehakt, varkens/kalfs
  • 1 rode of gele paprika
  • 2 takjes groene selder
  • 4 lente-uitjes
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • solo, bakken en braden
  • 1 eierdooier
  • 1 el melk
  • peper&zout (pezo)
  1. Spoel de paprika, dep droog en snij in vieren, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij vervolgens in blokjes.
  2. Spoel de selder en lente-uitjes, dep droog, snij de selder in boogjes, de lente-uitjes in ringetjes.
  3. Smelt 1 el solo in een braadpan en bak hierin het gehakt rul, doe er de paprika en selder bij en laat enkele minuten zachtjes stoven, tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Zet het vuur af en voeg er de uiringetjes en peterselie aan toe, goed omroeren en kruiden met pezo, neem van het vuur en laat volledig afkoelen.
  5. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een werkvlak en bestrijk tot 1 cm van de rand met het gehaktmengsel.
  6. Rol het bladerdeeg zo stevig mogelijk op en leg het op het bakpapier op en bakplaat.
  7. Verwarm de oven voor op 225°.
  8. Klop de eierdooier los met de melk en bestrijk er de deegrol mee.
  9. Zet het ongeveer 20 à 25 minuten in de oven.
  10. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  11. Snij de deegrol in stukken en serveer het lauw of koud als hapje of als voorgerecht.
Victor S.